Equine training, 
rehabilitation & spa

Aquatraining

De training van een paard in de Aquatrainer, in tegenstelling tot reguliere training, veranderd belangrijke factoren die het paard beïnvloeden tijdens de training. Vanwege de fysische eigenschappen van water wordt een medium gecreëerd waarin de mechanismen van opwaartse druk, hydrostatische druk en viscositeit (afhankelijk van de waterhoogte), alsmede de snelheid van de loopband in verschillende combinaties kan worden toegepast om zo voor elk paard de optimale trainingsomstandigheden te creëren.

Effecten van Aquatraining

Verminderde belasting van gewrichten

Wanneer een gewricht minder belast wordt worden de omliggende structuren ook minder belast. Denk hierbij aan pezen en ligamenten. Dit maakt Aquatraining daarom bij uitstek geschikt voor veel voorkomende blessures, zoals gewrichtsproblemen en peesblessures.

Aquatraining kan bij peesblessures goed worden ingezet in de periode na het aan de hand stappen en voordat het paard weer onder het zadel mag gaan opbouwen. Op deze manier neemt de belasting van de pees gestaag toe en neemt de kans op opnieuw blesseren af.

Verbeterde balans en coördinatie

Verbetering proprioceptie

Proprioceptie betekent het vermogen van het paard om de positie van het lichaam of lichaamsdelen waar te nemen. Dit helpt bij de stabilisatie van gewrichten en het voorkomen van abnormale bewegingen. Bij blessures is vaak de proprioceptie in het aangedane deel verstoord. Aquatraining is hierbij dus erg waardevol.

Verbetering spierkracht

Verbetering mobiliteit wervelkolom en benen

Verbetering van de kwaliteit van de stap van dressuurpaarden

Afname pasfrequentie en toename paslengte

Aan de hand van een intake wordt een gepersonaliseerd plan opgesteld voor uw paard.

Home
Revalidatie
Diensten
Over ons
Tarieven
Contact

HydroHorses
Donkervoorterweg 21
3771 RR Barneveld 

Openingstijden (alleen op afspraak)

Maandag
9.00 - 18.00
Dinsdag
9.00 - 18.00
Woensdag
12.00 - 22.00
Donderdag
9.00 - 18.00
Vrijdag
12.00 - 22.00

© 2021 HYDROHORSES. ALL RIGHTS RESERVED