Equine training,
rehabilitation & spa

Equery EMS Training

 

Equery is wereldwijd de eerste gepatenteerde EMS-technologie voor paarden. De afkorting "EMS" staat voor elektro-musculaire-stimulatie. Deze technologie levert elektrische stimulatie rechtstreeks aan de spieren, waardoor deze contraheren en relaxeren. Dit is vergelijkbaar met wat er met spieren gebeurt tijdens een traditionele training, alleen dan veel dieper, gecontroleerd en inwerkend op het behoevende type spiervezels.

 

Equery Training is in de meeste gevallen geschikt voor zowel gezonde paarden in training als paarden met een blessure. Gewrichten, pezen en ligamenten worden niet belast tijdens een Equery Training, wat deze training bij uitstek geschikt maakt voor toepassing in revalidatietrajecten. Ook voor paarden in training kan Equery Training een waardevolle toevoeging zijn, spiergroepen die lastig te trainen zijn en achterblijven in de training onder het zadel kunnen op deze manier specifiek aangesproken worden.

 

Tijdens een Equery Training krijgt uw paard het technisch trainingspak aan. De training kan plaatsvinden in onze trainingsruimte of bij ons op stal.

 

Toepassingen van Equery Training

 

Versterken en opbouwen van spieren

Voorkomen en herstellen van spieratrofie

Pees, gewricht en ligament problemen

Voorkomen van blessures

Ondersteuning bij kissing spines, artrose en SI-problemen

Stimulatie van de bloedsomloop

Wellness en relaxatie

 

Een Equery Training bestaat uit één of een combinatie van meerdere voorgeprogrammeerde programma’s. De duur varieert van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het type training.

 

Aan de hand van een intake wordt een gepersonaliseerd trainingsplan opgesteld voor uw paard.

Home
Revalidatie
Diensten
Over ons
Tarieven
Contact

HydroHorses
Molenweg 9b
3941 PT Doorn

Openingstijden (alleen op afspraak)

Maandag
9.00 - 18.00
Dinsdag
9.00 - 18.00
Woensdag
12.00 - 22.00
Donderdag
9.00 - 18.00
Vrijdag
12.00 - 22.00

© 2021 HYDROHORSES. ALL RIGHTS RESERVED